Problems with Set Up and Blue LIghts

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
User avatar
Bobby B
Ooma Moderator
Posts: 1457
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:41 pm
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by Bobby B » Thu Jan 28, 2010 10:59 am

Do you remember who you spoke with? I didn't see any maintenance notices from our Network Operations team.

I looked at your device logs - it looks like some of the new Telos that are coming up since yesterday are having some issues getting the latest software update. We're working to correct the problem right now.
khmer007 wrote:Unbeleivable. I call the support number. The technician told me that there is company wide system maintenance is currently going on.
Bobby B

stavesacre03
Posts: 6
Joined: Wed Jan 27, 2010 7:35 pm

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by stavesacre03 » Thu Jan 28, 2010 11:07 am

Bobby B wrote: I looked at your device logs - it looks like some of the new Telos that are coming up since yesterday are having some issues getting the latest software update. We're working to correct the problem right now.
Thanks for checking into this Bobby. Any further updates or an ETA on the fix would be appreciated.

Sunlover
Posts: 4
Joined: Thu Jan 28, 2010 9:52 am

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by Sunlover » Thu Jan 28, 2010 11:23 am

NEW USER

Blue Lights



I am having the same issue with the 4 flashing blue lights at the bottom since YESTERDAY, :cry: . :x :? :!: I normally don't have many issues with figuring out computer problems, but evidently this is not my problem. I have tried contacting CS via phone which was no help at all, they are advancing my problem to an engineer, I didn't have any problems installing Magic Jack, even ran all of my home phones from it, but wanted to have a local number and keep my computer in sleep when not used so I bought this OOMA Telo, I have tried various configurations and powering down and back up. My internet is working fine but not ooma, yes I registered it correctly with the code and got a new number my version is REV 1.33326 which according to this forum is the newest Rev.

I currently have the OOMA hooked up as Option 2A describes but have tried other configurations as CS requested.

Please help ASAP others seem to be having the same issue. OOMA to good to be true----Possibly, I have a time line to get this operational or it goes back to Best Buy.

Thanks,
David

Here is the data cut and pasted:
Device Status - Rev: 1.33326

Network
MODEM: Connected : [76.122.225.122]
HOME: Connected : [172.27.35.1]
Ooma Tunnel: Connected
Services
Telephony: Status unavailable !
DNS: 393 - Running
Web Server: 395 - Running
VPN: 765 - Running
Free: 219528

Home
Your ooma Network is Initializing, please wait...
Internet: Detecting...
Ooma Core: Detecting...
Phone Line: Detecting...
Ooma Services
Phone Setup: Your phone line is configured for the ooma network
Second Line: Enabled
Voice Mail: Enabled

Network Settings
Network Connection:
PPPoE Options
Username:
Password:
Service Name: (optional)
Static IP Options
IP Address: . . .
Netmask: . . .
DNS Server 1: . . .
DNS Server 2: . . .
Router Address: . . .
MODEM Port MAC Address
Automatic: 00:18:61:04:1E:A3
Use Built in: 00:18:61:04:1E:A3
Use Custom: :::::
HOME Port MAC Address
Built in: 00:18:61:04:1E:A2

Advanced Settings
Home Port
IP Address: . . .
Netmask: . . .
DHCP Configuration
Start Address: . . .
End Address: . . .
DMZ
DMZ Address: . . .
Quality Of Service (?)
Upstream Internet Speed (kbps): (0 to disable)
Downstream Internet Speed (kbps): (0 to disable)

Ports

HOME Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:61:04:1E:A2
inet addr:172.27.35.1 Bcast:172.27.35.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3522 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2971 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:647393 (632.2 KiB) TX bytes:780792 (762.4 KiB)
Interrupt:55
MODEM Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:61:04:1E:A3
inet addr:76.122.225.122 Bcast:255.255.255.255 Mask:255.255.248.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:28666 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:28603 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:4247512 (4.0 MiB) TX bytes:5760294 (5.4 MiB)
Interrupt:53

User avatar
Bobby B
Ooma Moderator
Posts: 1457
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:41 pm
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by Bobby B » Thu Jan 28, 2010 11:56 am

I checked khmer007 and SunLover's logs - your devices should be in service now. Sorry that we didn't catch and resolve this sooner.
Bobby B

Sunlover
Posts: 4
Joined: Thu Jan 28, 2010 9:52 am

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by Sunlover » Thu Jan 28, 2010 11:58 am

THANKS! :D :D :!:

Are all of the lights supposed to be on and Blue?

David

User avatar
Aveamantium
Posts: 1352
Joined: Sat Jun 20, 2009 2:28 pm
Location: Loveland, Colorado

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by Aveamantium » Thu Jan 28, 2010 11:58 am

Sunlover wrote:THANKS! :D :D :!:

Are all of the lights supposed to be on and Blue?

David
Yes :)
Go AVS!

ntoy

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by ntoy » Thu Jan 28, 2010 12:04 pm

FYI:

Ooma Service
Status: OK
1/28/2010 11:00 AM Pacific - Some brand new Telos that are coming up are having problems downloading the latest software update. This is causing them not to go into service. We're investigating the issue.
1/28/2010 11:50 AM Pacific - The problem with new Telos not being able to download the latest software update has been resolved.

luntam
Posts: 34
Joined: Wed Jan 27, 2010 9:15 pm

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by luntam » Thu Jan 28, 2010 12:08 pm

it is working for me now. Thanks. :D

fherbst
Posts: 5
Joined: Thu Jan 28, 2010 4:52 am

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by fherbst » Thu Jan 28, 2010 12:44 pm

Just got a call from my wife at home and the lights have stopped flashing. She did say there was no dial tone. Have to check into that tonight.

stocks22
Posts: 17
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:46 am

Re: Problems with Set Up and Blue LIghts

Post by stocks22 » Thu Jan 28, 2010 1:07 pm

I CANNOT get a second device working properly because the OOMA website shows I have 4 devices and I only have 2. I cannot get the phone numbers attached to the correct device.

The main thread is LOCKED. Apparently free speech does not exist with this CHINESE made POS.

Post Reply