Not doing what I hoped with 2 lines

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
AZGuyJoe
Posts: 69
Joined: Fri Jan 01, 2010 1:10 pm

Not doing what I hoped with 2 lines

Post by AZGuyJoe » Thu Jan 07, 2010 9:03 am

I have two ooma phone numbers.
Number 1 is connected from the hub to a fax (this is the number I use when I sign in here).
Number 2 is connected to a scout and is used for a voice line.
Number 1 is "shared"
Number 2 is associated with the scout.

If I call Number 2, it doesn't show up on the online call log.
If I leave a voice mail message for Number 2, the scout blinks and I can get the message from either the phone connected to the scout or from the scout itself. However, I can't get the message online or from the hub.

Since Number 1 would never get a voicemail (used exclusively for fax) this isn't very useful.
I suspect the problem is that Number 2 is associated with the scout. This is how I was told to hook it up to take care of my fax and voice lines.
To do what I would like (call log and VM for Number 2) should I:

Make Number 2 shared? If so, will that affect calls coming in for the fax?
Switch the lines and have Number 1 on the scout and Number 2 on the hub?
Something else?

Thanks.

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: Not doing what I hoped with 2 lines

Post by bw1 » Thu Jan 07, 2010 9:06 am

Did you try logging into MyOoma using the number 2 phone number?

murphy
Posts: 7165
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Not doing what I hoped with 2 lines

Post by murphy » Thu Jan 07, 2010 9:08 am

If phone number 2 is assigned to a scout, you log into my.ooma using that phone number to get to it's logs and voice mail.
You assigned the password for the second number when you created the personal device.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

AZGuyJoe
Posts: 69
Joined: Fri Jan 01, 2010 1:10 pm

Re: Not doing what I hoped with 2 lines

Post by AZGuyJoe » Thu Jan 07, 2010 9:31 am

OK, so now I just feel stupid.
The tech support person led me to believe that I'd always sign in with Number 1; apparently I misunderstood.
All is well - thanks for the quick response.

Post Reply