FIXED-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

FIXED-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Wed Jan 06, 2010 6:59 am

Just installed a Telo last night. Setup went fine. I selected a new number (516-301-XXXX). I can make outgoing calls without a problem. Voice quality is very good!

Callers dialing to my new Ooma number get an error message.

When calling from a Verizon landline (516-484-XXXX) the following error message is played: "The number you have dialed has been changed or disconnected. Due to technical difficulties we are unable to provide further details at this time. Please try your call again later. There is no charge for this call."

When calling from ATT wireless (516-343-XXXX) the following error message is played: "The wireless customer you are calling is not available. Please try again later. Message One NY20ML"

When calling from an XO landline (718-380-XXXX) the following error message is played: "The number you have reached is not in service. This is a recording."

There is no difference if the Telo is in front of or behind my router. There is no change when the Telo is rebooted and/or reset.

I'll call tech support later today when they open and try to get this fixed.
Last edited by oracle9999 on Thu Jan 14, 2010 6:37 am, edited 5 times in total.

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Thu Jan 07, 2010 4:30 am

Ooma opened a ticket, CS-26149, and sent the problem to "Engineering" I hope this can be resolved soon!

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Sat Jan 09, 2010 4:48 am

still broken!

Groundhound
Posts: 2711
Joined: Sat May 23, 2009 9:28 am
Location: Atlanta, GA

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by Groundhound » Sat Jan 09, 2010 7:56 am

Since you're in your Premier free trial period, try selecting a second number in a different exchange from 301 (maybe a different area code too). If the second number works it likely means there is some problem with the first number you selected.

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Sat Jan 09, 2010 8:34 am

Groundhound wrote:Since you're in your Premier free trial period, try selecting a second number in a different exchange from 301 (maybe a different area code too). If the second number works it likely means there is some problem with the first number you selected.
Good idea. However...For some reason i am unable to add a second number. When i try, a list of numbers appears, I select one, the "throbber" spins for a second or two, then nothing happens. No number is registered. I tried rebooting/resetting the telo, tried 3 different browsers, 2 different PCs. I tried three different area codes. Any suggestions?

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by bw1 » Sat Jan 09, 2010 8:46 am

Contact CS and see if they can give you a different phone number.

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Tue Jan 12, 2010 3:19 am

Ticket still open. No resolution yet.

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: New Telo-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Thu Jan 14, 2010 6:38 am

FIXED!

jakevinci
Posts: 2
Joined: Wed Jan 20, 2010 5:10 am

Re: FIXED-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by jakevinci » Wed Jan 20, 2010 5:13 am

how did they fix it? i am going thru the exact same problem with the same number prefix(301). did they change the number? I am currently porting my old # but need a temporary # in the meantime and cannot receive incoming calls.

oracle9999
Posts: 9
Joined: Tue Jan 05, 2010 5:19 pm

Re: FIXED-Outgoing calls OK- Incoming callers get error msg

Post by oracle9999 » Wed Jan 20, 2010 7:04 am

jakevinci wrote:how did they fix it? i am going thru the exact same problem with the same number prefix(301). did they change the number? I am currently porting my old # but need a temporary # in the meantime and cannot receive incoming calls.

It took 5 or 6 days. The problem was sent to "engineering" and ooma had to contact and work with their connectivity partner(s). I was able to keep the same number I was originally assigned. I am going through porting now with expected completion on the 28th of this month.

You might have to "push" ooma support a little with emails to the forum moderators.

Post Reply