Downtime during porting

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
Kevin1844
Posts: 29
Joined: Mon Jul 20, 2009 3:10 am

Downtime during porting

Post by Kevin1844 » Fri Sep 11, 2009 7:23 am

I'm supposed to be ported today. Got emails several times about it including last night. Now when I call the number to be ported I get two different messages depending on where I call from:
"The number you dialed is not a working number..."
"Your call can no be completed 1102E..."

Is this normal during a port? I called support and the guy just said to give it time but I don't feel comfortable with that response.

User avatar
Aveamantium
Posts: 1352
Joined: Sat Jun 20, 2009 2:28 pm
Location: Loveland, Colorado

Re: Downtime during porting

Post by Aveamantium » Fri Sep 11, 2009 7:24 am

Yes, it can take a few hours... Relax, it is Friday! :)
Go AVS!

Kevin1844
Posts: 29
Joined: Mon Jul 20, 2009 3:10 am

Re: Downtime during porting

Post by Kevin1844 » Fri Sep 11, 2009 7:25 am

I just wanted to make sure they didn't lose it or screw it up! I've had that number for 15 years. :)

Kevin1844
Posts: 29
Joined: Mon Jul 20, 2009 3:10 am

Re: Downtime during porting

Post by Kevin1844 » Fri Sep 11, 2009 11:13 am

We've had no service on the line to be ported for like 7 hours. What is normal on porting day? I had another number ported a few weeks ago and I don't remember it being like this.

User avatar
Aveamantium
Posts: 1352
Joined: Sat Jun 20, 2009 2:28 pm
Location: Loveland, Colorado

Re: Downtime during porting

Post by Aveamantium » Fri Sep 11, 2009 11:22 am

I'd probably call support before the close of the day today as weekend support may not be able to assist. Seven hours does seem excessive...
Go AVS!

Kevin1844
Posts: 29
Joined: Mon Jul 20, 2009 3:10 am

Re: Downtime during porting

Post by Kevin1844 » Fri Sep 11, 2009 12:48 pm

They pulled it off. I don't know why I ever doubted them.... I love this company.

Bob sullivan
Posts: 6
Joined: Tue Sep 01, 2009 6:21 pm

Re: Downtime during porting

Post by Bob sullivan » Thu Sep 17, 2009 8:58 am

I hope they update the document on Porting to indicate that some downtime is expected and ordinary. My number is porting today and it has been down for several hours. I was told by support to wait until tomorrow morning and then power off/on the hub to reboot it.

UPDATE 9/18/2009 - I received the email that the port was complete and when I got home from work I rebooted the hub and all is well.

Post Reply