Porting issues

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
dldugan
Posts: 17
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:24 am

Porting issues

Post by dldugan » Sat Aug 22, 2009 4:03 pm

My Verizon number was evidently ported yesterday as all calls to the number give the message "All Circuits Busy". I can still make a call using the line.

It was my understanding that the Verizon number would now be ringing through to the OOMA hub. It is not. Any suggestions?

niknak
Posts: 885
Joined: Tue Jan 27, 2009 7:53 pm
Location: Staten Island, NY

Re: Porting issues

Post by niknak » Sat Aug 22, 2009 4:08 pm

reboot the hub

dldugan
Posts: 17
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:24 am

Re: Porting issues

Post by dldugan » Sat Aug 22, 2009 4:50 pm

Didn't help. The tempory number is still active on the hub and calls can be made from the hub.

niknak
Posts: 885
Joined: Tue Jan 27, 2009 7:53 pm
Location: Staten Island, NY

Re: Porting issues

Post by niknak » Sat Aug 22, 2009 4:55 pm

if you did the complete reset by holding down the ooma tab on top while rebooting you may have to call cs to resolve this

dldugan
Posts: 17
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:24 am

Re: Porting issues

Post by dldugan » Sat Aug 22, 2009 5:47 pm

Complete reboot didn' help so I will make the painful call tomorrow.

niknak
Posts: 885
Joined: Tue Jan 27, 2009 7:53 pm
Location: Staten Island, NY

Re: Porting issues

Post by niknak » Sat Aug 22, 2009 5:53 pm

sounds like the port is "half done"
hopefully ooma engineering can solve it right away

dldugan
Posts: 17
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:24 am

Re: Porting issues

Post by dldugan » Sun Aug 23, 2009 8:15 am

Verizon ported the number on 8/22 and landline was dead on 8/23. Called OOMA support and only had to wait less than 10 minutes for a rep. There was a little problem with the English, but we finally were able to communicate. The call quality was terriible, fades and echoes. Not a very good advertisment for the service.

However, I guess porting is not so seemless. I was told that it would be at least the 24th before the number would be active and I should try it then.

It appears to me that OOMA already has the number as callers recieve a message that All Circuits are Busy. Verizon says this message is not coming from them.

If one expects a seemless port they may be disappointed.

jimc28352
Posts: 20
Joined: Sun Jul 26, 2009 6:15 am

Re: Porting issues

Post by jimc28352 » Sun Aug 23, 2009 8:42 am

dldugan wrote:Verizon ported the number on 8/22 and landline was dead on 8/23. Called OOMA support and only had to wait less than 10 minutes for a rep. There was a little problem with the English, but we finally were able to communicate. The call quality was terriible, fades and echoes. Not a very good advertisment for the service.

However, I guess porting is not so seemless. I was told that it would be at least the 24th before the number would be active and I should try it then.

It appears to me that OOMA already has the number as callers recieve a message that All Circuits are Busy. Verizon says this message is not coming from them.

If one expects a seemless port they may be disappointed.
I'm in the same boat since Fri morning. My ported number says its now disconnected. Hopefully Ooma will fix this Monday morning.

noworries
Posts: 5
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:45 am

Re: Porting issues

Post by noworries » Wed Aug 26, 2009 11:17 am

Did this ever get fixed? If so what did they have to do? Thanks! Having similar problems.
jimc28352 wrote:
dldugan wrote:Verizon ported the number on 8/22 and landline was dead on 8/23. Called OOMA support and only had to wait less than 10 minutes for a rep. There was a little problem with the English, but we finally were able to communicate. The call quality was terriible, fades and echoes. Not a very good advertisment for the service.

However, I guess porting is not so seemless. I was told that it would be at least the 24th before the number would be active and I should try it then.

It appears to me that OOMA already has the number as callers recieve a message that All Circuits are Busy. Verizon says this message is not coming from them.

If one expects a seemless port they may be disappointed.
I'm in the same boat since Fri morning. My ported number says its now disconnected. Hopefully Ooma will fix this Monday morning.

dldugan
Posts: 17
Joined: Sun Aug 02, 2009 7:24 am

Re: Porting issues

Post by dldugan » Wed Aug 26, 2009 5:00 pm

Yes, just as OOMA said, on Monday the porting was completed and the ported number started ringing through to the hub. 3 days seems to be a long time for this to have taken, but I suspect this was the result of the weekend.

Post Reply