new user, coupla questions please

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
User avatar
southsound
Posts: 3519
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:31 am
Location: Harstine Island, WA

Re: new user, coupla questions please

Post by southsound » Tue Jul 14, 2009 10:17 am

screamerUSA1 wrote:

I don't understand why it took the phn companys signal to give me the Ooma tone? Took away verizon signal and Ooma's gone also :(
By any chance did you have ooma integrated with the landline? If so all you need to do is call 888-711-6662 and tell them to make the ooma standalone. The problem is that your hub is looking for the landline because in the "integrated" mode it uses the landline for incoming and local/911 outgoing. Simple fix that should only take a minute. Don't rely on email, do it by phone.
ooma customer since February 2009
VoIP hardware: 2 Telo w/3 handsets & Linx / ooma core
Total Lines: 8 / Numbers: 11 / Handsets: 20
Lifetime Premier Member
Friends don't remember what Landline Integration was or why we did it.

screamerUSA1
Posts: 11
Joined: Sun Jul 12, 2009 2:24 pm

Re: new user, coupla questions please

Post by screamerUSA1 » Tue Jul 14, 2009 10:30 am

Groundhound wrote:So if your ooma hub's modem port is connected to your modem, and your computer is connected to the ooma hub's home port (reboot both modem and hub), can you access the Internet from that computer?

Edit: Nothing connected to either the phone or wall ports for this test
Edit2: Hold down the ooma tab for a few seconds to reset it.
Nothing changed, After reboot all the lights as the last time came on.
Everything Red

Groundhound
Posts: 2711
Joined: Sat May 23, 2009 9:28 am
Location: Atlanta, GA

Re: new user, coupla questions please

Post by Groundhound » Tue Jul 14, 2009 10:34 am

Look at Southsound's post above, if you had your POTS service provisioned to your ooma hub when you first activated, you will need tech support to change it back to ooma stand alone service to accomplish what you want with your home wiring and port your number over.

screamerUSA1
Posts: 11
Joined: Sun Jul 12, 2009 2:24 pm

Re: new user, coupla questions please

Post by screamerUSA1 » Tue Jul 14, 2009 10:40 am

Groundhound wrote:Look at Southsound's post above, if you had your POTS service provisioned to your ooma hub when you first activated, you will need tech support to change it back to ooma stand alone service to accomplish what you want with your home wiring and port your number over.
--------------------------------------------------------------------
Don't exactly remember what I did, but I "think" I said, leave my number "as is". Will be porting...

I'll give tech support a call anyway. Hey listen, very cool of you to go this far to give me a hand. I appreciate it :)

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: new user, coupla questions please

Post by bw1 » Tue Jul 14, 2009 1:30 pm

See page 40 of the ooma User Guide:
> >>| are solid red
When using the ooma system with a landline, the ooma Hub is unable to detect if a phone line is plugged in. Confirm that the ooma Hub WALL port is connected to a working phone jack.

Post Reply