Phones aren't ringing.

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
zyppy
Posts: 1
Joined: Sun Mar 03, 2013 1:19 pm

Phones aren't ringing.

Post by zyppy » Sun Mar 03, 2013 1:42 pm

My land line phone # was just ported over to Ooma and I have a dial tone on all phones, but none of them ring; in fact the Ooma Telo doesn't ring either it just flashes an incoming call. Have I hooked it up wrong?

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: Phones aren't ringing.

Post by thunderbird » Sun Mar 03, 2013 4:23 pm

zyppy wrote:My land line phone # was just ported over to Ooma and I have a dial tone on all phones, but none of them ring; in fact the Ooma Telo doesn't ring either it just flashes an incoming call. Have I hooked it up wrong?
Sometimes there is a delay after porting the number the change to take effect.

Sometimes powering off the Ooma Telo for One hour, then repowering it helps.

But if you see improvement by tomorrow, contact Ooma:

Customer Support
Email: support@oomacare.com
Phone: 1-888-711-OOMA (6662)
Hours: Weekdays 7am-7pm PT, Weekends 8am-5pm PT

murphy
Posts: 7166
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Phones aren't ringing.

Post by murphy » Sun Mar 03, 2013 4:33 pm

zyppy wrote:My land line phone # was just ported over to Ooma and I have a dial tone on all phones, but none of them ring; in fact the Ooma Telo doesn't ring either it just flashes an incoming call. Have I hooked it up wrong?
Connect a phone to the Telo's Phone port and test.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Phones aren't ringing.

Post by lbmofo » Sun Mar 03, 2013 6:36 pm

zyppy wrote:My land line phone # was just ported over to Ooma and I have a dial tone on all phones, but none of them ring; in fact the Ooma Telo doesn't ring either it just flashes an incoming call. Have I hooked it up wrong?
murphy is right, just hook a phone up to Ooma's "phone" port and test. Before you feed Ooma dialtone to your house wiring, you need to make sure you physically disconnect your house wiring from the telephone company.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply