Whole home wiring - Line 1 goes red

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
Spedthecat
Posts: 6
Joined: Tue Jan 24, 2012 6:29 pm

Whole home wiring - Line 1 goes red

Post by Spedthecat » Tue Jan 24, 2012 6:32 pm

Hi all,

Just hooked up my Ooma and registered. If I connect a phone directly to the Ooma box, I get the Ooma chime and then a dial tone. If I take that phone line and plug it into my whole home wiring, line number 1 on the Ooma box turns red, and there is no dial tone? Any ideas?

Thanks everyone!
C.

**Update ...after letting the Ooma Telo sit for a few minutes..the problem resolved itself?? Weird. Works great now though!

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Whole home wiring - Line 1 goes red

Post by lbmofo » Tue Jan 24, 2012 7:07 pm

Is your house wiring physically disconnected from the phone company at your NIB outside the house? If not, you may damage your Ooma.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

WJBertrand
Posts: 123
Joined: Mon Aug 15, 2011 8:53 pm
Location: Ventura, CA

Re: Whole home wiring - Line 1 goes red

Post by WJBertrand » Thu Jan 26, 2012 3:02 pm

Are you sure that phone is hung up?
WJBertrand
Ventura, CA

Spedthecat
Posts: 6
Joined: Tue Jan 24, 2012 6:29 pm

Re: Whole home wiring - Line 1 goes red

Post by Spedthecat » Thu Jan 26, 2012 6:46 pm

Hi guys,

Thanks greatly for the responses. The Ooma is now working with my whole-home wiring, the problem resolved itself. Now my alarm is giving me problems. If you have a moment, check out my new post (my new problem):
viewtopic.php?f=2&t=13253

Thanks again,
S.

Post Reply