Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
#82285 by eqlasvegas
Thu May 26, 2011 11:39 am
I set one up two weeks ago and it was simple and straight forward. Today, I try again and I'm forced to select a number instead of being able to port a number. The form is important because I have to do this 20 times so I need the login number to be the 'ported' number not the 'issued' number. what happened? why was this function removed?
#82286 by murphy
Thu May 26, 2011 11:54 am
eqlasvegas wrote:I set one up two weeks ago and it was simple and straight forward. Today, I try again and I'm forced to select a number instead of being able to port a number. The form is important because I have to do this 20 times so I need the login number to be the 'ported' number not the 'issued' number. what happened? why was this function removed?

The new Telos no longer have a wall port. You must select a temporary number because landline integration is no longer possible. When the port completes the login number will automatically switch to the ported number.
#83047 by dsthilaire
Sat Jun 11, 2011 7:06 pm
I went through the activation process for the first time today. I do not recall being asked if I wanted to port my existing number. I was asked if I wanted to use the existing land line or create a new number. I do not want a new phone number, so I selected the land line option even though my "land line" is a different VOIP service. When I set up the system, I was getting the flashing red Ooma symbol even though the internet connection is working fine.

While troubleshooting the issue, I came across the activation support page that mentioned that I should have been prompted to choose whether I wanted to port my old number or not, so I realized that I went wrong there. I tried to go through the activation process again, but it is now telling me that my activation code is not in the system. Is there any way that I can go back through the activation process, or otherwise change the options I selected?

My Ooma Telo does have a wall port. I did try plugging into the wall jack, even though I don't have phone service there, and it didn't help. Is there anything I can do?

Update: I read another post that says I have to call the customer service number, so I will try that in the morning.

Thanks,
Dave
#83104 by Bobby B
Mon Jun 13, 2011 11:33 am
Do you remember seeing the "choose a new phone number now and you'll be able to transfer your existing phone number later" blurb during activation?

I was wondering if we need to add some highlighting or color to call it out more.

screenshot.gif
screenshot.gif (25.41 KiB) Viewed 2774 times


dsthilaire wrote:I went through the activation process for the first time today. I do not recall being asked if I wanted to port my existing number.
#83109 by murphy
Mon Jun 13, 2011 12:44 pm
Bobby,

Given that new Telos don't have a wall port, how would you use it with your landline?
Hopefully that entry isn't there when a new Telo is activated.
#83111 by Bobby B
Mon Jun 13, 2011 12:59 pm
The "...my current landline" option only appears if the device you're activating has a WALL port - so older Telos would see it, but the newer Telos would not.

murphy wrote:Bobby,

Given that new Telos don't have a wall port, how would you use it with your landline?
Hopefully that entry isn't there when a new Telo is activated.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests