Ooma Telo won't work with line into wall receptacle on devic

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
jbaugh
Posts: 19
Joined: Fri Apr 15, 2011 3:47 pm

Ooma Telo won't work with line into wall receptacle on devic

Post by jbaugh » Fri Apr 15, 2011 3:56 pm

I have my Ooma Telo set up so that I have two sets of wireless phones connected to the phone wiring in the wall. The base station of each phone is plugged into a wall phone jack. Everything seems to work fine as long as I connect the Ooma Telo device to the wall jack through the "Phone" receptacle on the back of the unit . I get no dial tone if I plug the Ooma into the "Wall" jack. I suppose I should be happy everything is working, but this doesn't seem to be the proper set up. Am I missing something?
Thanks.
John

murphy
Posts: 7165
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Ooma Telo won't work with line into wall receptacle on devic

Post by murphy » Fri Apr 15, 2011 4:11 pm

The wall jack on the Telo has only one use. If you integrate a landline with the Telo you connect the landline to the Ooma's wall jack. If you have not integrated a landline, the wall jack on the Telo has no use. It does not provide dial tone.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Ooma Telo won't work with line into wall receptacle on devic

Post by lbmofo » Fri Apr 15, 2011 4:31 pm

John, welcome to Ooma. Just making sure you have disconnected your house wiring from the telephone company at the NIB outside?
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply