New installation - Can't receive calls

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
buechler66
Posts: 2
Joined: Sun Jan 30, 2011 5:17 pm

New installation - Can't receive calls

Post by buechler66 » Sun Jan 30, 2011 5:21 pm

Hi. I did a new installation and chose to Port my Number. The remainder of the installation seemed to go fine. I can make calls, but when I call my home number from my cellphone my home phones don't ring and I don't even get forwarded to voicemail. What the heck? I can make outgoing calles, but incoming calls don't ring my phon

I have not yet terminated my existing phone service. My phone is provided via Comcast and I had the phone line running from the Modem to the wall previous. I've found now, after installing OOMA, that I have no phone line running from the back of the modem any more. Is this normal? Could this be why incoming calls are not ringing my home phones???

What have I done wrong? Or will I not get incoming calls until my number is officially ported?

Please help.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: New installation - Can't receive calls

Post by lbmofo » Sun Jan 30, 2011 8:00 pm

If you chose to "user your own number" with ooma, then you'd need to run a phone cord from your comcast box to ooma's wall port. If you fed your comcast dialtone to your wall jack (I am assumming that comcast guys properly disconnected your house wiring from the telephone company), then you can also run a phone cord from your ooma's phone port to your wall jack.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

LeeH
Posts: 1
Joined: Mon Jan 31, 2011 5:02 pm

Re: New installation - Can't receive calls

Post by LeeH » Mon Jan 31, 2011 5:07 pm

I have a new installation and chose to use a temporary phone number. I can place calls from the Ooma temporary number, but when I try to call the temporary number, I get a "number is not in service" message.

When I call my cell from my a phone connected to Ooma, the temporary number shows in the caller ID. When I call the temporary number from my cell I get the "not in service" message.

Any help?

ntoy

Re: New installation - Can't receive calls

Post by ntoy » Mon Jan 31, 2011 5:14 pm

LeeH wrote:I have a new installation and chose to use a temporary phone number. I can place calls from the Ooma temporary number, but when I try to call the temporary number, I get a "number is not in service" message.

When I call my cell from my a phone connected to Ooma, the temporary number shows in the caller ID. When I call the temporary number from my cell I get the "not in service" message.

Any help?
Hello,

Could be a problem with the routing on that number from our carrier. You have the option to add a 2nd number while in premier trial or if you are not locked to that number, you can call support to change the number.

Post Reply